This large 760m² is inspired from a Sindbad’s Palace having separate quarters for men and women.  East side windows are large drafting light through the day, while the west side windows are small and controlled.
The attempt is to create an enclosed space between walls, parallel to the boundaries of the site.  The main open space, the platform, with the swimming pool, is the centre of the composition.  All the blocks, both of guests and private function, are located around the open space.  
Entering the house, traversing the main corridor leading to the private area of the swimming pool, gives access to the second floor through an elevator.  The master bedroom has an open space, with large windows, overlooking the swimming pool and the surrounding facilities.

The grandiose residential building with its imposing structure.
The attempt is to create a cyclical structure encompassing the stairway with an opening on the roof, beaming light downward through the entire edifice.

Client : BV

Project Area : 760m²

Place : Tripoli - Libya

Site Area : Tripoli

Projects

Saraya ShowroomCommercial

TB2 VillaCommercial

AS VillaResidential

Sharp ShowroomCommercial

Nema BakeryCommercial

MA-VillaResidential

HV-VillaResidential

M-VillaResidential

Toyota StandCommercial

BV-Villa Residential

M-Villa Residential

Ofoq ShowroomCommercial

T-Villa Residential

Copyright ® 2018 Salmon Architecure